borettslag

For å gjøre det så rimelig og så sikkert som mulig, spesielt for de som er førstegangskjøpere, har vi valgt borettslag som boform. Borettslaget er medlem av BONORD, som forvalter flere av borettslagene i Tromsø.

Det er mange økonomiske fordeler ved å kjøpe i nytt borettslag, blant annet:
- Ingen budrunder! Alle leilighetene selges ut fra prisliste.
- Du slipper å betale dokumentavgift på 2,5% av kjøpesum.
- Vedlikeholdsfritt. Ny bolig gjør at du slipper å tenke på oppussing av egen leilighet.
- Fellesgjeld er ofte en gunstig grunnfinansiering, spesielt for førstegangskjøpere, da lånebetingelsene ofte er gunstigere enn en privatperson kan oppnå.

Som medlem i BONORD får du mange fordeler. Blant annet medlemstilbud på varer og tjenester. Den dagen du flytter ut fra Himmel & Hav vil du få forkjøpsrett i andre borettslag tilknyttet til BONORD. Se liste over medlemsfordeler her.

Indivuduell nedbetalingsordning

Prisen på en leilighet i et borettslag består av fellesgjeld og innskudd. Fellesgjelden står hver enkelt leilighet i laget ansvarlig for. Som borettslag tilbyr Himmel & Hav sine andelseiere IN ordning (individuell nedbetaling av fellesgjeld).

Borettslag med IN ordning tilbyr sine medlemmer å nedbetale fellesgjelden raskere enn den ordinære betalingsplanen. Det betyr at du som andelseier kan få lavere månedlige fellesutgifter.

Hva er fellesutgifter?

I borettslag betaler andelshaverne fellesutgifter. Dette er med på å dekke en rekke goder og tjenester som f.eks:

  • kommunale avgifter
  • renovasjon
  • varme
  • vaktmestertjenester
  • forsikring på bygget
  • renhold
  • vedlikehold

Sikringsfond

Borettslagenes Sikringsordning gjør det økonomisk trygt å bo i borettslag. Himmel & Hav har tegnet sikring mot tap av felleskostnader. Det betyr at de som er andelseiere er forsikret mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader, etter nærmere regler. For deg som kjøper betyr det at du ikke risikerer å måtte betale felleskostnader hvis noen av de andre ikke gjør opp for seg.

5 års garanti

Når du kjøper ny bolig er entreprenøren bundet av Bustadoppføringslova. Dette gir deg som boligkjøper en 5-års garanti. Kort fortalt betyr det at entreprenøren skal utføre arbeidet på faglig godt vis innenfor bransjestandarder og yrkesnormer. Innholdet i leiligheten skal leveres ihht. de materiellbeskrivelser som følger i kjøpskontrakten. Entreprenøren er ansvarlig for å rette feil og mangler som oppstår av brudd på kontrakten i inntil 5 år etter ferdigstillelse.